«Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων»: Σήμερα τα συλλαλητήρια του ΚΚΕ σε Ηράκλειο και Χανιά

Συλλαλητήρια διοργανώνει η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα Δευτέρα 11 Μάρτη, με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!».

Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο στις 7μμ, στην πλ. Ελευθερίας με ομιλητή τον Δ. Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στα Χανιά στις 7:30μμ, στην πλ. Δημοτικής Αγοράς με ομιλητή τον Σ. Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης.

Η ΚΟ Κρήτης καλεί το λαό σε συναγερμό για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και να εκφράσει με την συμμετοχή στα συλλαλητήρια την αντίθεση του για την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και την αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

Την ώρα που η κυβέρνηση ξοδεύει 7 δισ. τον χρόνο για ΝΑΤΟικές ανάγκες και δαπάνες και αγοράζει F-35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ την ίδια ώρα συμφωνεί να πάνε 50 δισ. από κονδύλια της ΕΕ για όπλα και πυρομαχικά στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι και σε επικίνδυνες “διευθετήσεις” στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε “αιχμή του δόρατος” στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω τώρα από το μακελειό! Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους!

Να σταματήσει η χώρα μας αποτελεί πολεμικό ορμητήριο. Τα Χανιά, με τη βάση της Σούδας που επεκτείνεται διαρκώς όπως και άλλες πόλεις με βάσεις και υποδομές στην υπηρεσία των ΗΠΑ μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων, από τους ανταγωνιστές τους.

Δεν θέλουμε ο τόπος μας να γίνεται ορμητήριο, με τη βάση της Σούδας να πρωτοπορεί στις πολεμικές επιχειρήσεις για να μπαίνουν στο στόχαστρο άλλοι λαοί, όπως είναι ο λαός της Παλαιστίνης, που αντιμετωπίζει μια πραγματική γενοκτονία από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Τώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων!

2 χρόνια ο πόλεμος και το μακελειό συνεχίζεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ και Ρωσία και η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ συνεχίζεται. Νωπή είναι ακόμα η δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ σε βάρος συγκεντρωμένων για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο περίπου 100 άμαχων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Αποτελεί μια ακόμα αποκρουστική εγκληματική ενέργεια στη συντελούμενη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτός είναι ο κόσμος “της ειρήνης και της ευημερίας” που υπόσχονταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μόνο ασφάλεια δεν φέρνει για τον λαό. 

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, στον πρόσφατο 5ο Στρατηγικό Διάλογο, που εγκαινίασε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικλήσεις στη λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, στη χάραξη “αυτόνομης πολιτικής της ΕΕ”, το μόνο που σηματοδοτούν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά παζάρια μεταξύ των ιμπεριαΛΗΣΤΩΝ.

Όλα αυτά προμηνύουν νέες, πιο γενικευμένες συγκρούσεις, ενώ επιταχύνεται η κούρσα για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο άρμα του καπιταλισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ – Κίνα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας.

Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.

Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Να κλείσει η βάση της Σούδας

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας προς το λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας “λευτεριά στην Παλαιστίνη”, να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας – καμία υποστήριξη στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τη δείξει, στον δρόμο του αγώνα για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα δικά του χέρια, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Γιατί τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα. Γιατί η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι: ‘Η με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή με τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του!

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον σοσιαλισμό!

Βαδίζουμε μαζί τον δρόμο της ανατροπής, μέχρι τη νίκη του λαού!.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί